ஏற்றியல்

Hello, you have come here looking for the meaning of the word ஏற்றியல். In DICTIOUS you will not only get to know all the dictionary meanings for the word ஏற்றியல், but we will also tell you about its etymology, its characteristics and you will know how to say ஏற்றியல் in singular and plural. Everything you need to know about the word ஏற்றியல் you have here. The definition of the word ஏற்றியல் will help you to be more precise and correct when speaking or writing your texts. Knowing the definition ofஏற்றியல், as well as those of other words, enriches your vocabulary and provides you with more and better linguistic resources.

Tamil

Signs of the Zodiac
உதள் (utaḷ) ஆடவை (āṭavai)
Tamil Wikipedia has an article about ஏற்றியல்.

Etymology

From ஏறு (ēṟu, bull, Nandi).

Pronunciation

  • IPA(key): /eːrːijal/,
  • Audio:(file)

Noun

ஏற்றியல் (ēṟṟiyal)

  1. (astrology) the Zodiac sign Taurus
    Synonyms: காளை (kāḷai), ஏற்றியல் (ēṟṟiyal), குண்டை (kuṇṭai), விடை (viṭai), பாண்டில் (pāṇṭil), பாறல் (pāṟal), புல்லம் (pullam), பூணி (pūṇi), பெற்றம் (peṟṟam), மூரி (mūri)
  2. (Hinduism) Nandi
  3. (music) second note of the gamut of seven notes

See also

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam)
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam)
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam)
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam)
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam)
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi)
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām)
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam)
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu)
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram)
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam)
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam)

References