நிறுப்பான்

Hello, you have come here looking for the meaning of the word நிறுப்பான். In DICTIOUS you will not only get to know all the dictionary meanings for the word நிறுப்பான், but we will also tell you about its etymology, its characteristics and you will know how to say நிறுப்பான் in singular and plural. Everything you need to know about the word நிறுப்பான் you have here. The definition of the word நிறுப்பான் will help you to be more precise and correct when speaking or writing your texts. Knowing the definition ofநிறுப்பான், as well as those of other words, enriches your vocabulary and provides you with more and better linguistic resources.

Tamil

Signs of the Zodiac
ஆயிழை (āyiḻai) நளி (naḷi)
Tamil Wikipedia has an article about நிறுப்பான்.

Etymology

From நிறை (niṟai, fulfillment, satisfaction, equality).

Pronunciation

Noun

நிறுப்பான் (niṟuppāṉ)

  1. (astrology) the Zodiac sign Libra
    Synonyms: கட்டளை (kaṭṭaḷai), கோல் (kōl), சீர் (cīr), தராசு (tarācu), தூக்கு (tūkku), துலாம் (tulām), நிறை (niṟai), வணிகன் (vaṇikaṉ)

See also

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam)
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam)
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam)
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam)
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam)
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi)
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām)
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam)
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu)
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram)
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam)
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam)

References