அணிச்சல்

Hello, you have come here looking for the meaning of the word அணிச்சல். In DICTIOUS you will not only get to know all the dictionary meanings for the word அணிச்சல், but we will also tell you about its etymology, its characteristics and you will know how to say அணிச்சல் in singular and plural. Everything you need to know about the word அணிச்சல் you have here. The definition of the word அணிச்சல் will help you to be more precise and correct when speaking or writing your texts. Knowing the definition ofஅணிச்சல், as well as those of other words, enriches your vocabulary and provides you with more and better linguistic resources.

Tamil

ஒரு பிறந்தநாள் அணிச்சல்

Etymology

(This etymology is missing or incomplete. Please add to it, or discuss it at the Etymology scriptorium.)

Pronunciation

Noun

அணிச்சல் (aṇiccal) (plural அணிச்சல்கள்)

  1. cake
    Synonyms: குதப்பி (kutappi), கேக் (kēk), அப்பம் (appam), அபூபம் (apūpam), அடை (aṭai), அண்டகை (aṇṭakai), அழுவம் (aḻuvam), இலட்டை (ilaṭṭai), உப்பட்டு (uppaṭṭu), எட்கசி (eṭkaci), ஓகுலம் (ōkulam), கச்சாயம் (kaccāyam), கம்பில் (kampil), கைவீச்சன் (kaivīccaṉ), சஃகுல்லி (caḥkulli), சூளிகம் (cūḷikam), பணிகாரம் (paṇikāram), பத்தாசி (pattāci), பாதுஷா (pātuṣā), பாட்டம் (pāṭṭam)

Declension

Declension of அணிச்சல் (aṇiccal)
Singular Plural
Nominative அணிச்சல்
aṇiccal
அணிச்சல்கள்
aṇiccalkaḷ
Vocative அணிச்சலே
aṇiccalē
அணிச்சல்களே
aṇiccalkaḷē
Accusative அணிச்சலை
aṇiccalai
அணிச்சல்களை
aṇiccalkaḷai
Dative அணிச்சலுக்கு
aṇiccalukku
அணிச்சல்களுக்கு
aṇiccalkaḷukku
Genitive அணிச்சலுடைய
aṇiccaluṭaiya
அணிச்சல்களுடைய
aṇiccalkaḷuṭaiya
Singular Plural
Nominative அணிச்சல்
aṇiccal
அணிச்சல்கள்
aṇiccalkaḷ
Vocative அணிச்சலே
aṇiccalē
அணிச்சல்களே
aṇiccalkaḷē
Accusative அணிச்சலை
aṇiccalai
அணிச்சல்களை
aṇiccalkaḷai
Dative அணிச்சலுக்கு
aṇiccalukku
அணிச்சல்களுக்கு
aṇiccalkaḷukku
Benefactive அணிச்சலுக்காக
aṇiccalukkāka
அணிச்சல்களுக்காக
aṇiccalkaḷukkāka
Genitive 1 அணிச்சலுடைய
aṇiccaluṭaiya
அணிச்சல்களுடைய
aṇiccalkaḷuṭaiya
Genitive 2 அணிச்சலின்
aṇiccaliṉ
அணிச்சல்களின்
aṇiccalkaḷiṉ
Locative 1 அணிச்சலில்
aṇiccalil
அணிச்சல்களில்
aṇiccalkaḷil
Locative 2 அணிச்சலிடம்
aṇiccaliṭam
அணிச்சல்களிடம்
aṇiccalkaḷiṭam
Sociative 1 அணிச்சலோடு
aṇiccalōṭu
அணிச்சல்களோடு
aṇiccalkaḷōṭu
Sociative 2 அணிச்சலுடன்
aṇiccaluṭaṉ
அணிச்சல்களுடன்
aṇiccalkaḷuṭaṉ
Instrumental அணிச்சலால்
aṇiccalāl
அணிச்சல்களால்
aṇiccalkaḷāl
Ablative அணிச்சலிலிருந்து
aṇiccaliliruntu
அணிச்சல்களிலிருந்து
aṇiccalkaḷiliruntu