Hello, you have come here looking for the meaning of the word
தமிழ் நாடு. In DICTIOUS you will not only get to know all the dictionary meanings for the word
தமிழ் நாடு, but we will also tell you about its etymology, its characteristics and you will know how to say
தமிழ் நாடு in singular and plural. Everything you need to know about the word
தமிழ் நாடு you have here. The definition of the word
தமிழ் நாடு will help you to be more precise and correct when speaking or writing your texts. Knowing the definition of
தமிழ் நாடு, as well as those of other words, enriches your vocabulary and provides you with more and better linguistic resources.
Tamil
Pronunciation
Proper noun
தமிழ் நாடு • (tamiḻ nāṭu)
- Tamil Nadu, a state of India
See also
- (states of India) ஆந்திரப் பிரதேசம் (āntirap piratēcam), அருணாசலப் பிரதேசம் (aruṇācalap piratēcam), அசாம் (acām), பீகார் (pīkār), சத்தீசுகர் (cattīcukar), கோவா (kōvā), குசராத் (kucarāt), அரியானா (ariyāṉā), இமாசலப் பிரதேசம் (imācalap piratēcam), சம்மு காசுமீர் (cammu kācumīr), சார்க்கண்ட் (cārkkaṇṭ), கர்நாடகம் (karnāṭakam), கேரளா (kēraḷā), மத்தியப் பிரதேசம் (mattiyap piratēcam), மகாராட்டிரம் (makārāṭṭiram), மணிப்பூர் (maṇippūr), மேகாலயா (mēkālayā), மிசோரம் (micōram), நாகாலாந்து (nākālāntu), ஒடிசா (oṭicā)/ஒரிஸ்சா (oriscā), பஞ்சாப் (pañcāp), ராஜஸ்தான் (rājastāṉ), சிக்கிம் (cikkim), தமிழ்நாடு (tamiḻnāṭu)/தமிழ் நாடு (tamiḻ nāṭu), திரிபுரா (tiripurā), உத்தரப் பிரதேசம் (uttarap piratēcam), உத்தராகண்டம் (uttarākaṇṭam), மேற்கு வங்காளம் (mēṟku vaṅkāḷam) (Category: ta:States of India)