மேஷம் (mēṣam) | மிதுனம் (mituṉam) | |
Tamil Wikipedia has an article about இடபம். |
Borrowed from Sanskrit ऋषभ (ṛṣabha). Compare ரிஷபம் (riṣapam) and Malayalam ഇടവം (iṭavaṁ).
இடபம் • (iṭapam) (standard)
m-stem declension of இடபம் (iṭapam) | ||
---|---|---|
Singular | Plural | |
Nominative | இடபம் iṭapam |
இடபங்கள் iṭapaṅkaḷ |
Vocative | இடபமே iṭapamē |
இடபங்களே iṭapaṅkaḷē |
Accusative | இடபத்தை iṭapattai |
இடபங்களை iṭapaṅkaḷai |
Dative | இடபத்துக்கு iṭapattukku |
இடபங்களுக்கு iṭapaṅkaḷukku |
Genitive | இடபத்துடைய iṭapattuṭaiya |
இடபங்களுடைய iṭapaṅkaḷuṭaiya |
Singular | Plural | |
Nominative | இடபம் iṭapam |
இடபங்கள் iṭapaṅkaḷ |
Vocative | இடபமே iṭapamē |
இடபங்களே iṭapaṅkaḷē |
Accusative | இடபத்தை iṭapattai |
இடபங்களை iṭapaṅkaḷai |
Dative | இடபத்துக்கு iṭapattukku |
இடபங்களுக்கு iṭapaṅkaḷukku |
Benefactive | இடபத்துக்காக iṭapattukkāka |
இடபங்களுக்காக iṭapaṅkaḷukkāka |
Genitive 1 | இடபத்துடைய iṭapattuṭaiya |
இடபங்களுடைய iṭapaṅkaḷuṭaiya |
Genitive 2 | இடபத்தின் iṭapattiṉ |
இடபங்களின் iṭapaṅkaḷiṉ |
Locative 1 | இடபத்தில் iṭapattil |
இடபங்களில் iṭapaṅkaḷil |
Locative 2 | இடபத்திடம் iṭapattiṭam |
இடபங்களிடம் iṭapaṅkaḷiṭam |
Sociative 1 | இடபத்தோடு iṭapattōṭu |
இடபங்களோடு iṭapaṅkaḷōṭu |
Sociative 2 | இடபத்துடன் iṭapattuṭaṉ |
இடபங்களுடன் iṭapaṅkaḷuṭaṉ |
Instrumental | இடபத்தால் iṭapattāl |
இடபங்களால் iṭapaṅkaḷāl |
Ablative | இடபத்திலிருந்து iṭapattiliruntu |
இடபங்களிலிருந்து iṭapaṅkaḷiliruntu |
Zodiac signs in Tamil (layout · text) | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
உதள் (utaḷ), மேஷம் (mēṣam) |
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal), ரிஷபம் (riṣapam) |
ஆடவை (āṭavai), மிதுனம் (mituṉam) |
நள்ளி (naḷḷi), கடகம் (kaṭakam) | ||||||||
மடங்கல் (maṭaṅkal), சிம்மம் (cimmam) |
ஆயிழை (āyiḻai), கன்னி (kaṉṉi) |
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ), துலாம் (tulām) |
நளி (naḷi), விருச்சிகம் (viruccikam) | ||||||||
கொடுமரம் (koṭumaram), தனுசு (taṉucu) |
சுறவம் (cuṟavam), மகரம் (makaram) |
குடங்கர் (kuṭaṅkar), கும்பம் (kumpam) |
மயிலை (mayilai), மீனம் (mīṉam) |